Vad kan man hitta på när man har ont i ryggen?

Inte kul att ha ont i ryggen

Ryggsmärtor är aldrig roliga och de kan uppkomma av många olika orsaker. oavsett orsaken så är det en förlamande sensation och man blir ofta väldigt stilla i sitt hem innan man får hjälp av sjukvård eller en bra kiropraktor. Att bara sitta hemma, eller ligga i sängen, när man har ont i ryggen är aldrig bra. Faktum är att det är bland det sämsta man kan göra. Här tipsar jag om några saker du kan göra för att vara aktiv, trots ryggsmärta. 

Promenader

Att gå är alltid bra, men inte för långt. Har du väldigt ont kan varje steg bli obehaglig och därför är det viktigt att göra det med måtta. Istället för att gå 2 km på en gång, dela upp promenaden. Ta en tur på 500 m till en kilometer och fördela promenaderna över dagen. 

Simma

Simning är en väldigt skonsam metod för träning som inte belastar ryggen alls. Du kan antingen välja att simma i simhallen, eller i en sjö om du vill. Se bara till att inte vara ensam då det kan bli svårt att ta sig i och ur vattnet om smärtan är för hög. 

Vila är helt ok

Man bör också vila ryggen när man har ont. Så länge man inte blir 100% stilla så är vilopauserna nyttiga för återhämtning. Använd dessa pauser till att spela tryggt på casino, läsa en bok eller lägg dig på en filt i solen. Kontakta också en kiropraktor så snart som möjligt så du inte behöver gå runt med ont i ryggen för länge. 

7 Apr 2019